Magunkról

Tudásvágy Centrum

A Tudásvágy Centrum egy szakmai közösség, mely általános iskolás és középiskolás diákoknak, felnőtteknek szervez kompetencia alapú oktatást, felvételi előkészítőt, képzést, korrepetálást. Egyedileg kidolgozott szakmai modulok segítségével, kreatív, változatos módszerek alkalmazunk. A csoportok korosztályának megfelelően állunk a tanulók és tanulni vágyók rendelkezésére felkészült óraadó tanárainkkal. Célunk a gyermekek és felnőttek tudásának, problémamegoldó gondolkodásának, kompetencia alapú ismereteinek bővítése, gyarapítása a 21. század követelményeinek megfelelően.

A Tudásvágy Centrum tevékenységének egyik legfontosabb célja a tudásvágy, a tanulás szeretetének kialakítása, amely alapját képezi az élethosszig tartó tanulásnak (Life Long Learning – LLL). A kiemelkedő önszabályozó motiváció szerepe, hogy a tanuló képessé váljon a tanulás kedvéért késleltetni pillanatnyi igényeit. Azaz szándékában álljon, akarjon tanulni és ezt meg is valósítsa.
„A szikra bennünk van - Aquinói Szent Tamás óta tudjuk - a tökéletlen (ki merné állítani ellenkezőjét) ember legbensőbb, nem is logikus célja a törekvés a Tökéletes felé. Ennek egyik – ha nem a legfontosabb – eszköze az örök tudásvágy és annak kézzelfogható jele: a tanulás.”

A Tudásvágy Centrum csapata törekszik olyan mindennapi tanulási problémákban segítséget nyújtani, ami a gondos szülői odafigyelés ellenére is fennállhat. Órái során szemléltető példákkal, feladatokkal, elméleti összefoglalókkal és sok gyakorlással vezeti rá a tanulókat a megértésre, a feladat iránti kíváncsiságra, a „problémamegoldó gondolkodásra”.

Miért jöttünk létre?

Miért jöttünk létre?

A Tudásvágy Centrumot olyan szülők, pedagógusok hozták létre, akik személyesen, saját gyermekeik és mindennapi munkájuk során tapasztalták meg a tanulással, a továbbtanulással kapcsolatos nehézségeket, problémákat.
Olyan témákat próbáltunk kiemelni, amelyek ezeket a területeket leginkább érintették.
Kiemelt helyet kapott a pályaválasztással kapcsolatosan felmerülő feladatok (tájékoztatás, előkészítő, nyelvtanulás) összegzése, végrehajtásának megkönnyítése, átláthatóvá tétele.
A kompetencia alapú központi felvételi eljárás az első igazi nagy kihívás gyermekeink életében. Fontos, hogy ne kudarcként élje meg, éljük meg!

A Tudásvágy Centrum csapatában mi olyan mindennapi tanulási problémákban segítünk, ami a gondos szülői odafigyelés ellenére is fennállhat. Felkészült tanáraink az órákon szemléltető példákkal, feladatokkal, elméleti összefoglalókkal és sok gyakorlással vezetik rá a tanulókat a megértésre, a feladat iránti kíváncsiságra, a „problémamegoldó gondolkodásra”.
A mai felgyorsult világban fontos, hogy előre gondolkodjunk gyermekeink jövőjét illetően, amihez segítséget adunk szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

A Tudásvágy Centrum csapata várja szülők és gyermekek tapasztalatát, kérdését, ötletét, véleményét, hogy közösen, együttműködve alakíthassuk a jövő gondolkodóit, hiszen nálunk: Központban a jövőd!

Elérhetőségeink

+36 30 397 5691

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Jelenlévők

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi